Biologisch boeren

Sinds 2016 zijn wij een biologisch melkveebedrijf. Onze koeien produceren biologische melk en biologisch vlees. Al onze bedrijfshandelingen moeten voldoen aan de biologische productieregels die bepaald worden door de EU en gecontroleerd worden door Skal. Biologisch boeren houdt in dat de koeien een groot gedeelte van het jaar buiten in de wei lopen. Ons jongvee leeft gedurende het seizoen (van april tot november) op het natuurland van Natuurmonumenten.
Ook produceren we ons voer zoveel mogelijk zelf, zodat de biologische kringloop gesloten blijft. We gebruiken geen kunstmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Het gebruik van geneesmiddelen bij koeien en kalveren is beperkt.

Rouveen Kaasspecialiteiten
Onze melk wordt geleverd aan Rouveen Kaasspecialiteiten. Met het groot aantal soorten kaas dat Rouveen Kaasspecialiteiten produceert, is zij met recht de meest veelzijdige kaasproducent in Europa. Er wordt jaarlijks 150 miljoen kg melk verwerkt tot kaasspecialiteiten voor de kaashandel in binnen- en buitenland. Meer informatie over deze meer dan 100 jaar oude coöperatieve zuivelfabriek is te vinden op hun website.