Biologisch boeren

Sinds 2016 zijn wij een biologisch boerenbedrijf. Dit houdt in dat onze koeien buiten lopen van mei tot en met eind oktober.

Melkveebedrijven die biologische melk produceren zijn verplicht een lastenboek te volgen bij de productiewijze van deze melk. Dit zijn veiligheids- en kwaliteitsnormen: Zo mogen de melkveebedrijven geen scheikundige meststoffen gebruiken bij de voederteelten en mogen er geen chemische middelen ingezet worden bij de onkruidbestrijding. Voor de bescherming van de gewassen tegen ziekten en plagen is een beperkt gamma toegelaten.Het aantal aantal koeien per hectare moet beperkt gehouden worden en er mogen geen preventieve geneesmiddelen op hen worden gebruikt. Indien de melkveebedrijven voldoen aan het lastenboek dan mogen hun producten een wettelijk erkend label dragen: het biogarantielabel.

Rouveen Kaasspecialiteiten
Onze melk wordt geleverd aan Rouveen Kaasspecialiteiten. Met het groot aantal soorten kaas dat Rouveen Kaasspecialiteiten produceert, is zij met recht de meest veelzijdige kaasproducent in Europa. Er wordt jaarlijks 150 miljoen kg melk verwerkt tot kaasspecialiteiten voor de kaashandel in binnen- en buitenland. Meer informatie over deze meer dan 100 jaar oude coöperatieve zuivelfabriek is te vinden op hun website.